Bow Hunting Association

Cursuri

brevet vanatoare arcul

La ora actuala in Romania sint 20 de persoane brevetate de catre EBF , si am sa va arat un astfel de brevet .

Obtinerea brevetului de vanator cu arcul se poate face de catre orice persoana avind varsta de 18 ani sau peste ! fiind vanator sau nu cu arma in tara !!! detinator al unui arc de vanatoare , cu o tarie de minim 50 lbs. si aici ma refer la orice tip de arc , traditional ,recurv,compound !

Dupa o examinare prealabila participand la un curs de 2 zile o zii de teorie si seara examen iar a doua zii daca sa trecut de examenul de teorie, este practica adica "field day", de tragere la 6 tinte cu zonele vitale bine definite .

Tintele sint asezate cu distantele de tragere nestiute de catre participanti de la 10m-30m , din care are voie la o ratare !

Costurile cursurilor pot varia in functie de nr de participanti pentru ca sint necesare 6 tinte plus costurile instructorului (cazare ,avion, mese ),plus mesele si cazarea pentru aceste 2 zile ale participantilor, plus alte mici costuri .

Pana la ora aceasta s-au tinut 2 cursuri in tara , odata au fost sponsorizate tintele de catre clubul Activ Bucuresti ( si pe aceasta cale dorim sa le multumim inca odata pentru tintele ciuruite cu broadheaduri ) pentru cursul de linga Bucuresti tinut chiar de presedintele EBF dl.ANDERS GEJER in 2008, iar al doilea tinut linga Cluj de secretarul EBF dl. ERNST BLAJS in 2012 si atunci am adunat tintele arcasilor din zona si a participantilor la curs si prietenilor acestora si am facut de 10 tinte , 4 pentru antrenamentele dinainte de tragere , nefiind bineinteles foarte entuziasmati ca se vor trage cu broadheaduri in ele , dar speram sa putem achizitiona 6 tinte 3D pentru examene , in viitorul apropiat care sa fie folosite doar pentru acest scop !

Cursurile sint tinute in limba engleza avind posibilitetea de a comanda cartea de curs inainte sau dupa la un cost de aprox. 10-15 euro /buc .